Blog plný receptů, článků, fitness, cviků a mé cesty se právě rozjíždí a postupem času se můžete těšit na pořádnou nálož zdravých, chutných receptů! :))

Rajská omáčka

25. srpna 2015 v 6:35 | Týnka |  Kuřecí maso
Moje nejoblíbenější jídlo - Rajská omáčka s plněnými paprikovými lusky a těstovinami. Včera na ni padlo, akorát jsem ji trochu vylepšila, aby byla zdravější a rozdíl? Žááádnýýý :)))





Ingredience:
Olivový olej
Cibule
Kvalitní rajčatový protlak
Kvalitní kečup ze zdravé výživy (opravdu rajčata!)
2 zpařená rajčata
3 větší mrkve (zahustí a osladí :P)
2 kuličky nového koření a pepře
2 bobkové listy
1 hřebíček

Postup:
Na rozehřátém olivovém oleji si do zlatova osmahnete cibulku, kydnete tam protlak chvilku necháte zavonět a zalijete vodou. (Ne moc aby rajská nebyla moc řídká - doředit se dá vždy) a dáte do ní taak třčtvrtě z lahve kečupu. (Na kvalitě vybraných potravin opravdu záleží, žádný kečup plný cukru...) Dáte do vody koření. Nakrájené rajčata a mrkev. Necháte povařit do změkknutí. Poté ponorným mixérem vše důkladně rozmixujete. Pokud bude rajská příliš hustá, dolejete vodu, pokud naopak dáte o nich lžíci jemných ovesných vloček. Mrkev by ji měla dostatečně osladit, ale pokud ne, nezbývá než trochu dosladit nějakým sladidlem - vyvarovat se bílému cukru že? :P
Přecedíme přes sítko a hotovoo podáváme :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama