Blog plný receptů, článků, fitness, cviků a mé cesty se právě rozjíždí a postupem času se můžete těšit na pořádnou nálož zdravých, chutných receptů! :))

Špaldové řízky

20. července 2015 v 12:47 | Týnka |  Kuřecí maso
Jsou to klasické řízky, které místo trojobalu obalíte v těstíčku ze špaldové krupice :) Můžete zvolit zdravější variantu v troubě, nebo klasické smažené řízky. Dokonalá chuť. Původně jsem měla nedůvěru v tuto "hmotu", ale velice mile mě překvapila, zajímavá chuť a přítelovi taky chutnalo, takže určitě i vám bude Smějící se




Ingredience:
2 prsní řízky (4 porce)
1 vejce
mléko
špaldová hrubá krupice
sůl, pepř

Postup:
Maso omyjeme, prořízneme, naklepeme, posolíme a opepříme - prostě klasika :) V hlubokém talířku rozklepneme vejce, přidáme mléko a krupici v takovém množství aby vám vzniklo těstíčko, které vám hned nezteče z masa, lepší malinko hustší než tekutý. Buď maso osmažíte jako klasický řízek a nebo jako já zdravější varianta v troubě. Na plech dáme pečící papír naskládáme maso a pečeme asi 25 minut na 200 stupňů (Přesně nevím, mám teď k dispizici plynovou troubu, tak raději kontrolujte nebo podle vlastního uvážení :))
Nejvíce se asi hodí k bramborové kaši a zelenince :)

Dobrou chuť! :)



Špaldová krupice má vynikající výživové vlastnosti. Můžete ji dávat všude tam, kde dáváte hrubou mouku. A není drahá! V podstatě skoro nic ze zdravé výživy není drahé, takže žádné výmluvy na cenu! :P

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama